Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Toscane's Famous Citrus Garden!

Kom binnen en ontdek, stap voor stap, het universum van Citrus planten! Laat uw zintuigen u begeleiden en beleef een leerzame dag met het hele gezin!

Toscane's Famous Citrus Garden!

Hesperidarium, de Citrus tuin in Toscane

Kunt u ook zo genieten van de geur van citrusvruchten? Of bent u benieuwd naar de diverse smaken van citrusplanten? Of wilt u gewoon een lekker dagje weg met de familie tijdens uw vakantie in Toscane?  Dan moet u zeker een bezoekje brengen aan het beroemde Hesperidarium - de citrustuin -  in de provincie Pistoia.

Het Hesperidarium is een unieke internationale tuin met meer dan 200 verschillende Citrus planten uit de hele wereld!  Citroenen, sinaasappelen en allerlei andere citrusplanten worden in  deze tuin geproduceerd. Van zeldzame exotische citrusplant tot en met bijzondere planten uit de 15de eeuw, het groeit hier allemaal!
Kijk om u heen en zie hoe bijzonder de inrichting van de tuin is! Deze prachtige lay-out van de tuin is geïnspireerd door het beroemde verhaal over Pinokkio, het houten poppetje. Iedereen kent dit verhaal van Pinokkio wel, maar wist u dat dit magische verhaal is omgetoverd tot een mooi park? Dit Pinokkio park ligt  op een paar km afstand van de Citrus tuin! Een bezoekje aan de Citrus tuin en het Pinnokkio park vormen zo een goede combinatie voor een dagje weg!

Wat kunt u dan zo al doen bij deze botanische Citrus tuin?
Volg een rondleiding* door dit doolhof van heerlijke geuren en kleuren.  Geniet van al het moois en laat u informeren door experts over de citrusvruchten. Loop door een prachtige serre waar u ongewone citroen rassen kunt zien en ruiken. Of breng een bezoekje aan de winkel in de tuin waar u citroen jam, citroen parfum en limoncello - een heerlijke Italiaanse citroenlikeur - kunt kopen! Kortom een fascinerende manier om een paar uurtjes door te brengen tussen de geuren en kleuren van Citrus planten.

Tip: Beleef ‘dining and events’ in de Citrus tuin. Proef een lekkere maaltijd terwijl u omringd wordt door de beleving van de Citrus tuin. Op de menukaart staan vele bijzondere gerechtjes zoals Bruschetta met gerookt vlees, olijfolie, kaas en citroenhoning. Zeker het proberen waard! 

Regen of zonneschijn, de tuin kan het hele jaar bezocht worden in alle weeromstandigheden. Pescia ligt op 15 km van Lucca en op 50 km van Florence en de luchthaven van Pisa. 
* De rondleidingen kunnen worden uitgebreid met hapjes, proeverijen, lunches en kooklessen.

U vindt het 'Hesperidarium Il Giardino degli Agrumi' in Pescia, Via del Tiro a Segno, 55 - 51012 Castellare di Pescia (PT).Tritt heeft in de provincie Pistoia enkele verrassende accommodaties voor een heerlijke vakantie in Toscane en vanwaar uit u de Citrus Garden en andere bezienswaardigheden goed kunt combineren zoals bijv. Casa Vacanza Appennino in Cutigliano, u kunt deze en andere accommodaties in Pistoia  snel en gemakkelijk on line boeken! 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044