Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Toscane bezienswaardigheden - minder bekende streken Toscane

Steden als Florence, Pisa en Lucca zijn wereldwijd bekend onder reizigers en staan in de top van Toscane bezienswaardigheden, maar wist u dat Toscane ook nog een aantal minder bekende pareltjes kent die geweldig zijn om te bezoeken?

Toscane bezienswaardigheden - minder bekende streken Toscane

Steden als Florence, Pisa en Lucca zijn inmiddels wereldwijd bekend onder reizigers en staan in de top van Toscane bezienswaardigheden maar wist u dat Toscane ook nog een aantal enigszins verborgen pareltjes kent? Wat dacht u van het prachtige Barga in de Garfagnana of het eilandje Isola del Giglio? Wij delen graag een aantal minder bekende plekjes met u.

Garfagnana

In het noorden van Toscane vind je de Garfagnana (provincie Lucca), een prachtig natuurgebied. Het is hier bergachtig en temidden van de bergen vind je prachtige dorpjes. Bijvoorbeeld Castiglione di Garfagnana, dat geheel ommuurd is. Of Castelnuovo di Garfagnana, dat eveneens zijn oude karakter heeft weten te behouden en Barga, dat behoort tot de 'borghi più belli d’Italia'. Maak een prachtige rit naar de bergen en stop voor een heerlijke lunch of diner in een van de leuke restaurantjes die Barga heeft, zoals bijvoorbeeld Locanda di Mezzo of L'Altana.  
 

Mugello

Deze heuvelachtige, groene streek vind je ten noordoosten van Florence. Hij werd vernoemd naar de familie Magelli, die hier ooit als eerste ging wonen. De streek kent talloze pittoreske dorpjes en door zijn niet al te grote hoogteverschillen is het een prima plek voor een wandel- of fiets vakantie. Een prettig alternatief voor wie in alle rust wil genieten van zowel het onontdekte Toscane als van Florence. Bijvoorbeeld in Borgo Montecarelli, een gemoedelijke accommodatie met 11 appartementen en zwembad. Fietsen en mountainbikes zijn te huur!. Bezoek bijvoorbeeld het Museum voor snijgereedschappen, het Museo dei ferri taglienti in het Palazzo dei Vicari. 

Monterufoli-Caselli

Dit natuurreservaat in de provincie Pisa is een van de meest ongerepte van Toscane. Je kunt het alleen te voet, te paard / ezel of op de fiets ontdekken. Je vindt er talloze verschillende dier- en plantensoorten en passeert zowel bos gebied als meer open vlaktes. Er zijn routes voor zowel beginners als (meer) gevorderden, zodat dit gebied voor ieder wat wils heeft te bieden.

Isola del Giglio

Dit eilandje is onderdeel van de Toscaanse Archipel en was relatief onbekend onder toeristen. Het werd in een klap beroemd doordat het cruiseschip De Costa Concordia op 13 januari 2012 voor de kust van Isola del Giglio aan de grond liep en kapseisde waarbij 32 mensen het leven lieten. Inmiddels is het schip geborgen en is de rust weer enigszins teruggekeerd op het eiland maar het is nog steeds prachtig om te bezoeken en kan op het lijstje met Toscane bezienswaardigheden. Je kunt hier zowel op het strand liggen als cultuur snuiven in één van de oude ruïnes. Je komt er door de boot te nemen vanaf Porto Santo Stefano (Grosseto). Het is een oase van rust voor wie de drukte even wil ontsnappen. Niets voor niets hadden de Romeinse keizer Nero en de bekende familie De’Medici hier een buitenhuis.
 

 Bagni di San Filippo 

In Toscane vind je diverse natuurlijke bronnen, waarvan Bagni di San Filippo een echte aanrader is. Via een pad langs de rivier bereik je dit prachtige stukje natuur, waar je in alle rust kunt ontspannen en genieten van het heilzame water. Ga zeker ook even op zoek naar de Witte Walrus, een bijzondere kalk formatie die zijn naam dankt aan de vorm ervan. Het water dat hier uit de grond komt is rond de 50 graden Celsius, waardoor het ook in de herfst en winter nog aangenaam baden is. Bagni di San Filippo ligt bij Castiglione d'Orcia, in de provincie Siena, in het zuiden van Toscane. 


 
Meer weten over een van deze Toscane bezienswaardigheden als vakantiebestemming? Wij adviseren u graag bij het op maat samenstellen van uw vakantie. Neem vrijblijvend contact (italie@tritt.nl) met ons op voor meer informatie.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044