Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Vakantie Sardinië. Zon, Zee en Strand - dit zijn de mooiste stranden van Sardinië

Een azuurblauwe zee, parelwitte stranden en een zeer aangename temperatuur. Het is niet voor niets dat sommigen de stranden rondom Sardinië vergelijken met die van het Caraïbisch gebied. Het eiland is dan ook een goede bestemming voor een strandvakantie.

Vakantie Sardinië. Zon, Zee en Strand - dit zijn de mooiste stranden van Sardinië

Zon, zee en strand
Dit zijn de mooiste stranden tijdens een strandvakantie Sardinië.

Een azuurblauwe zee, parelwitte stranden en een zeer aangename temperatuur. Het is niet voor niets dat sommigen de stranden rondom Sardinië vergelijken met die van het Caraïbisch gebied. Het eiland is dan ook een goede bestemming voor een strandvakantie. Dit zijn de topstranden op Sardinië voor komende zomer:

La Maddalena

Voor de Sardijnse smaragdkust ligt La Maddalena, een eilandengroep. Deze is vernoemd naar het gelijknamige hoofdeiland, La Maddalena. Het zeewater is hier zeer helder en wie goed zoekt vindt verspreid over de kust diverse verstopte strandjes en baaitjes. Een waar paradijsje op aarde.
Tritt - accommodatietip Cala di Falco

Video: Sardegna Costa Smeralda

 

Rena Majore (Riviera del Corallo)

Het strand Rena Majore ligt tussen Vignola en Santa Teresa di Gallura, aan de noordkant van het eiland en op een steenworp afstand van Corsica. Dit stukje kust van ongeveer een kilometer eindigt bij de monding van de Rio Cantaru, een schilderachtig klein beekje. Het landschap bestaat uit een strook van fijn wit zand omgeven door rotsen, duinen en naaldbomen.
Tritt - accommodatietip Costa Paradiso Resort

Video: Rena Majore

 

Cala Arena (Isola dellAsinara)

Het strand van Cala Arena is te vinden op het eiland Asinara, voor de noordkust van Sardinië.  Het strand is niet zo bekend onder toeristen, waardoor er een aangename rust heerst. Het is dan ook niet zo groot en om er te komen moet je eerst toestemming krijgen van de parkbeheerders. Heb je die eenmaal, dan krijg je toegang tot een magisch stukje strand. Vanaf Juni tot September heb je toegangskaartjes nodig voor het La Pelosa strand in Stintino, die je via de link online kunt bestellen. Hier is roken op het strand verboden – ook mag je handdoeken voor zonnebaden niet meer direct op het strand leggen maar moet er een matje onder de handdoek liggen om zo het bedoeld of onbedoeld meenemen van een paar kilo zand als souvenir tegen te gaan. Ook zijn er plaatsen ingericht waar u uw voeten kunt wassen voordat u het strand verlaat.

Uit onderzoek blijkt dat de rookruimtes die zijn geplaatst om te roken voordat je het strand op gaat, aan het begin van de loopbruggen, in een weekend meer dan 20.000 sigarettenpeuken opgeleverd, die anders in het zand of in de zee terecht zouden zijn gekomen. Er wordt dus een berope gedaan op toeristen om de richtlijnen op dit gebied op te volgen en te respecteren.   
Tritt - accommodatietip La Pelosa Residence

Video: La Pelosa Stintino

 

Cala Gonone

De golf van Orosei heeft een lange kuststrook, met stranden van fijn wit zand en een helderblauwe zee. Het ligt aan de oostkant van Sardinië. Het is er relatief rustig, terwijl er toch genoeg voorzieningen zijn zoals restaurants en overnachtingsmogelijkheden. De stranden van Palmasera, Cala Luna, Grotte di Cala Gonone en Marina di Orosei zijn zeker een bezoekje waard. 
Tritt - accommodatietip Borgo Troni

Video: Cala Gonone en Cala Luna

 

San Teodoro

Cala Brandinchi is een grote baai met ondiep en kristalhelder water en witte duinen aan de oostkust van Sardinië. Niet voor niets heeft dit gebied de bijnaam Tahiti gekregen. Het ondiepe en heldere water is ideaal voor gezinnen met kinderen. De baai is onderdeel van de Area Marina Protetta di Tavolara - Punta Coda Cavallo, een beschermd natuurgebied.
Tritt - accommodatietip Suaraccia Resort

Video: San Teodoro 

 

Bezoek Sardinië

Tritt biedt vele accommodaties aan die uitermate geschikt zijn voor een strandvakantie op Sardinië. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Tritt – Case in Sardegna is specialist in de verhuur van vakantieaccommodaties op Sardinië, van vrijstaande villa tot residence. Neem gerust contact met ons op voor een advies op maat.

 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044