Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Valentijnsdag in Toscane

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag. Eerder gaven we al vijf goede redenen om die dag in Toscane te beleven. Maar waar moet je nu precies heen? We zetten de vijf meest romantische plekjes op een rijtje.

Valentijnsdag in Toscane

De vijf meest romantische plekjes in Toscane

 

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag. Eerder gaven we al vijf goede redenen om die dag in Toscane te beleven. Maar waar moet je nu precies heen? We zetten de vijf meest romantische plekjes op een rijtje.

 

Pienza

Pienza is een schattig stadje op een steenworp afstand van Siena. Het behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. Omhels hier je geliefde in de Via dell’amore of geef elkaar een kus in de Via del Bacio. Toepasselijker kan haast niet. Uiteraard ook de tips waar te verblijven.

 

Cala Violina

Als het helemaal stil is zou je het moeten kunnen horen: het vioolachtige geluid van het zand wanneer het opwaait op dit strand. Aan dit fenomeen dankt deze verborgen parel van de provincie Grosseto dan ook zijn naam. Hier geen ligbedden en parasols, maar alleen zand en zee. Hoe romantisch wil je het hebben?

 

Terme di Saturnia

De warmwaterbronnen van Saturnia bestaan uit een luxe, betaald gedeelte en een gratis gedeelte. Het laatste bestaat uit een prachtige waterval waar je samen met je geliefde heerlijk kunt ontspannen in het warme water. Wil je daarnaast ook een behandeling, dan kun je bij de betaalde thermen terecht.  Lees er alles over op onze website. 

 

Villa Triboli

De Toscaanse Villa Triboli vormde het decor voor de Nederlandse film Toscaanse Bruiloft. Het is een ontwerp van architect Giuseppe Poggi uit de negentiende eeuw en ook in het echte leven wordt deze regelmatig gebruikt voor bruiloften. Wellicht geeft een bezoek aan deze villa net dat laatste zetje om je geliefde op zijn of haar knieën te laten gaan?

 

Chianti

Naast vele wijnhuizen staat de Chianti streek ook bekend om zijn prachtige natuur. Het is de plek bij uitstek voor een romantische wandeling en een picknick voor twee. Uiteraard kan daar dan ook een glaasje Chianti bij.

 

Samen op pad in Toscane tijdens Valentijnsdag? Tritt heeft diverse accommodaties die uitermate geschikt zijn voor een romantisch verblijf. Wij adviseren u graag.

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2021 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48