Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Griezelen in Florence

Het van oorsprong Angelsaksische Halloween begint langzaam door te dringen tot Italië, waarbij het nog voornamelijk een feest voor kinderen en jongvolwassenen is. De dagen erna, Allerheiligen en Allerzielen, zijn bovendien feestdagen waarop Italianen er zelf ook op uit trekken. In Florence zijn er tijdens Halloween (op 31 oktober) diverse activiteiten voor wie een weekend wil griezelen.

Griezelen in Florence

Vier Halloween in Florence

Het van oorsprong Angelsaksische Halloween begint langzaam door te dringen tot Italië, waarbij het nog voornamelijk een feest voor kinderen en jongvolwassenen is. De dagen erna, Allerheiligen en Allerzielen, zijn bovendien feestdagen waarop Italianen er zelf ook op uit trekken. In Florence zijn er tijdens Halloween (op 31 oktober) diverse activiteiten voor wie een weekend wil griezelen. Een selectie van de leukste evenementen: 

Florence Ghost Walk 
Twee verklede gidsen leiden je door de stad, terwijl ze enge, waargebeurde verhalen over Florence vertellen. Zo zie je de stad op een hele andere en spannende manier. Je krijgt bovendien de kans om ’s avonds het Palazzo Vecchio te bezoeken, dat in het donker best spookachtig kan zijn. De tour wordt dan ook afgeraden voor kinderen onder de 10 jaar.

Spookhuis bij Festa Theatre 
Veel barretjes organiseren iets voor Halloween, waaronder ook Festa Theatre. De zaak wordt omgebouwd tot een waar spookhuis en heeft acteurs ingehuurd om je de stuipen op het lijf te jagen, terwijl je van je drankje geniet. Iedereen tussen de 8 en de 80 jaar is welkom, tegen een donatie van 5 euro. 

Halloweendiner 
Diverse restaurants bieden diners aan in Halloweenthema. Bij Il Rifrullo staat alles in het teken van de pompoen. Wie verkleed als heks aan tafel gaat, krijgt bovendien een cadeautje. Het volledige diner inclusief wijn kost 30 euro per persoon. 

Halloween Night in La Specola 
Het museum voor natuurgeschiedenis La Specola organiseert een speciaal evenement voor families dat, heel toepasselijk, plaatsvindt in de skelettenkamer. Tussen 21.00 en 23.00 uur kun je hier samen griezelen tijdens meerdere workshops, voor slechts 2,50 euro bovenop de reguliere entreeprijs van het museum.  

Markt Rionalissima 
Een keer per jaar is er een grote markt in de buurt van het stadion, dit jaar toevallig tijdens Halloween. Meer dan 300 kraampjes verkopen zo’n beetje alles wat je maar kunt bedenken. Ook je pompoenen of kostuum kun je hier vinden. 

Tritt – Case in Toscane biedt diverse accommodaties aan in de buurt van Florence. Wij adviseren graag bij het samenstellen van een Halloweenweekend in de stad.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2018 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48 ·