Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

In mei naar Toscane - 5 tips voor de meivakantie in Toscane

Het voorjaar in Toscane staat garant voor een lekker lentezonnetje, lagere prijzen en relatief weinig toeristen. Een ideale periode dus om op vakantie te gaan. Wij geven alvast vijf tips om het beste te halen uit dit seizoen.

In mei naar Toscane - 5 tips voor de meivakantie in Toscane

Elba

De bloeiende bremmen kleuren de heuvels van het Toscaanse eiland Elba prachtig geel in het voorjaar. Met een temperatuur van zo’n 25 graden is het er dan al aangenaam vertoeven. Veel toeristen zijn er in dit jaargetijde echter nog niet, waardoor het ook nog lekker rustig is. Alle ingrediënten voor een ontspannen vakantie dus, waarin u naar hartelust kunt wandelen, fietsen en genieten van de smaakvolle Elba wijnen.
Check de wandelpaden bij het Fortezza di Volterraio of ga voor een van de mooiste wandelroutes van Italie, de G.T.E. (de Grande Traversata Elbana). de gehele route neemt zo'n 5 dagen in beslag maar je kunt natuurlijk gedeeltes van het traject wandelen. 

Onze Elba verblijftip: Vista Follonica. Gastvrijheid, panorama en kindvriendelijke faciliteiten kenmerken deze appartementen op het eiland Elba. Genoeg te doen voor de kids, voetbalveldje, tennisbaan, tafeltennis en allerlei speeltoestellen, ook als het weer wat minder zonnig is. 

Wandelen en fietsen in Toscane

Niet alleen op Elba kunt u prachtige dagtochten maken maar in heel Toscane zijn de temperaturen in het voorjaar vaak ideaal voor een wandeling of een fietstocht, niet te warm en niet te koud. Wat dacht u van de mooie Maremma of het Chiantigebied in het hart van Toscane. Lees onze blogs over fietstochten en wandeltochten rondom Montespertoli. Keuze te over om er sportief op uit te gaan.

Onze fiets en wandel verblijftip: Borgo Montecarelli.  Verscholen in de groene heuvels van de Mugello streek, aan de voet van de Passo della Futa ligt Borgo Montecarelli. Deze voormalige Toscaanse boerderij is volledig gerenoveerd in de oorspronkelijke stijl tot een gemoedelijke agriturismo met 11 appartementen. En bij goed weer is het zwembad ook al open vanaf 20 april !

Val d’ Orcia

Fotografen en kunstenaars kunnen zich in het voorjaar helemaal uitleven in de Val d’ Orcia (provincie Siena), die in de lente prachtig groen kleurt. Deze streek is sinds 2004 ook terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van Unesco en terecht! Denk aan een mix van groene valleien en heuvels, met daar tussenin eeuwenoude dorpjes. De historische stoomtrein rijdt in het voorjaar door dit droomlandschap. Typisch Toscaans, en daardoor uitermate geschikt om vast te leggen. Maar daarnaast ook gewoon geschikt voor wie op zoek is naar het echte Toscane.
Onze Val d' Orcia verblijftip voor de hele familie: Villa Campiglia. Heerlijk huis met 4 slaapkamers en fantastisch uitzicht, hier kom je tot rust! Toch liever een appartement, dan is Agriturismo Pieve a Salti  een goed uitgangspunt om de Val d'Orcia te verkennen. 

Lucca

Een paar jaar geleden werd Lucca door Lonely Planet al genoemd als een van de topbestemmingen voor het voorjaar, en terecht. De karakteristieke daken steken in dit jaargetijde prachtig af tegen de groene heuvels. Bovendien is de temperatuur ideaal voor sightseeing en zijn er nog niet zoveel mensen als tijdens het hoogseizoen. Onze Lucca verblijftip: Casa al Bosco, een prachtig vrijstaand vakantiehuis met privé zwembad. 

Val di Cornia

Deze vallei in de provincie Livorno wordt ook wel de tuin van Toscane genoemd en is geliefd bij natuur- en strandliefhebbers maar ook bij wandelaars en kunstliefhebbers. Leuke plaatsjes hier zijn Suvereto, Campiglia, Bolgheri en Sasseta. De streek staat o.a. bekend om zijn paarse artisjokken, een van de belangrijkste gewassen hier. Het voorjaar is hèt seizoen van de artisjok en dat wordt op z'n Toscaans gevierd. Er zijn diverse festivals die helemaal in het teken staan van de artisjok, zoals de Sagra del Carciofo in Piombino, waar met name de Terom artisjok wordt geëerd. De planning van de festivals hangt wel af van de oogstresultaten. Afgelopen seizoen viel de oogst erg tegen in verband met onverwacht koud winterweer wat begin maart de kop opstak met zelfs een laagje sneeuw. De sagra del carciofo in Riotorto vindt meestal plaats in de laatste week van april.    

 

Planning meivakantie Toscane 

Voor een weekje vakantie in Toscane in het voorjaar van 2019, kun je met de data voor feestdagen wat vakantiedagen sparen. Bijvoorbeeld de week van 25 mei, waarin 30 mei Hemelvaartsdag valt, of bijvoorbeeld de week van 8 juni waarin 10 juni 2e Pinksterdag valt. 

Interesse in een reis naar Toscane dit voorjaar? Laat het ons weten, we doen graag suggesties! 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044