Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Uve e olive: Oogsttijd in Toscane

In september begint traditiegetrouw de oogsttijd in Italië. Vanaf september hangen trossen volgroeide druiven in de laatste zomerzonnestralen te wachten totdat ze geplukt worden. Begin november is het de beurt aan de olijven. Rondom de oogst worden tal van festiviteiten georganiseerd in Toscane.

Uve e olive: Oogsttijd in Toscane

 
 
 
 
Enkele suggesties:
 
Festa dell' Uva, Impruneta
Het Festa dell' Uva (druivenfeest) in Impruneta ( onder Florence).
is een van de oudste van Toscane, gehouden in de laatste week van september. Het festival brengt
een eerbetoon aan de lokale Chiantiwijn in de vorm van theater, wijnproeverijen en diverse culinaire
presentaties. Leuk in combinatie met een tocht door de Chiantistreek, waar u onderweg kunt stoppen voor
diverse wijnproeverijen. Meer informatie
 
Festa dell' Uva e del Vino, Chieti
Het stadje Chiusi (bij Montepulciano) staat in de laatste week van september in het teken van druiven en wijn. Door de hele stad bieden producenten en handelaren de gelegenheid om wijnen te proeven im combinatie met diverse bijpassende gerechten. Daarnaast zijn er shows en muziek. Meer informatie
Overnachtingstip: gemoedelijk vakantiehuis Casa di Bruna
 
Festa dell'Olio, San Quirico d' Orcia
De olijven uit de heuvels bij San Quiricio d' Orcia (Montepulciano) worden nog op de traditionele wijze geperst. Ter ere van de nieuwe olie zijn er begin december diverse tentoonstellingen, excursies en proeverijen. Uiteraard ontbreekt de bruschetta niet, die op z'n lekkerst is met een scheutje van de zojuist geperste olie. Meer informatie
 
Festa del Vino Novello e dell' Olio Nuovo, Montecarlo
In Montecarlo (bij Lucca) is er ieder jaar begin november een festival ter ere van de nieuwe wijn en nieuwe olijfolie. Er zijn meerdere stands te vinden waar bezoekers zelf de producten van producenten uit de regio kunnen proeven. Proef hier bijvoorbeeld de necci (pannenkoeken) of gepofte kastanjes. Meer informatie
 
 
Wilt u zelf eens van dichtbij meemaken hoe de olijfoogst in z'n werk gaan? Bekijk dan onze speciale themapagina.
 
 
Deze blog post delen: