Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Beleef Toscane met kids

Toscane beleven met het hele gezin. Dé top 10 van activiteiten voor kinderen in Toscane (welke stiekem net zo leuk zijn voor de ouders) leest u hier!

Beleef Toscane met kids

Toscane beleven met het hele gezin. Dé top 10 van activiteiten voor kinderen & ouders in Toscane:

1 Amusementenparken
Pinocchio Park - Collodi - Pescia Pistoia
In het dorp Collodi waar de autheur van Pinocchio woonde vinden we dit parkje met literaire routes, beeldhouwwerken, tentoonstellingen van kunst, illustraties en workshops poppen maken!

Cavallino Matto - Castagneto Carducci Livorno
Cavallino Matto is het meest populaire themapark van Toscane. (Water)shows,  piratenschepen, 4D bioscoop, attracties en meer!

Piccolo Mondo - San Giuliano Terme Pisa
In de omgeving van Pisa ligt het amusementspark Piccolo Mondo met kermisattracties voor kinderen en de hoogste glijbaan van Toscane!

  

2 Dierentuinen
Pistoia Zoo – Pistoia 
De populaire dierentuin  in de heuvels nabij de stad  Pistoia met ongeveer 400 dieren van 100 verschillende soorten.

Parco zoo Poppi -  Poppi Arezzo
Tussen Florence en Arezzo ligt dit grote natuurlijke  parklandschap met dieren als  beren, stekelvarkens, herten, lynxen en wolven. 

 

3 Waterparken
Acqua Village – Cecina & Follonica
In Toscane zijn er twee waterparken, beide genaamd "Water Village": Een in Follonica - in de buurt van Grosseto - de andere in Cecina - in de buurt van Livorno. 

Piccolo Mondo - San Giuliano Terme Pisa
In de omgeving van Pisa ligt het amusementspark Piccolo Mondo met kermisattracties voor kinderen en de hoogste glijbaan van Toscane!

4 Natuur & Cultuur in de buitenlucht
Il Giardino Dei Tarocchi -  Capalbio Grosseto
Deze fantastische beeldentuin werd in 1978 opgezet door de kunstenares Niki de Saint-Phalle. De sculpturen zijn gebaseerd op de karakters van de tweeëntwintig tarotkaarten, gemaakt van keramiek, glas en spiegels. Ook bijzondere  watervallen en fonteinen sieren deze creatieve tuin.

 

5 Grotten
Antro del Corchia - Apenijnen Massa Carrara & Grotta del Vento Lucca 
Bijzondere grotten in de Toscaanse bergketens, waar stalagmieten, stalactieten, watervallen en soms zelfs overblijfselen van menselijke en dierlijke beenderen bewonderd kunnen worden.

6 Musea
Palazzo Vecchio Familie Museum – Florence 
Het museum is gevestigd in het Palazzo Vecchio in Florence en heeft leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Een  theaterzaal “Bia en Garcia” een verhalen verteller zaal  voor kids van 3-8 jaar. jaar. bezoekers (vanaf 3 jaar). De andere theaterzaal “Renaissance Beschaving in Florence” is geschikt voor kids vanaf 8 jaar en de ouders!

Museo di storia naturale del Mediterraneo - Livorno
In vogelvlucht door de natuur van de Mediterraanse zee en kust. Bijzondere tentoonstellingen van planten, dieren en mensen uit de prehistorie  tot de huidige tijden . In de ‘zee zaal’ zijn de dolfijnen en walvissen zo knap nagemaakt, dat men zich even onder water waant. Het voorjaar van 2014 staat in het teken van de haai, met interessante tentoonstellingen en leerzame spellen voor de kids. In de botanische tuin wordt nog eens bewezen wat voor een mooie natuur Toscane rijk is.

 

7 Natuur & Sportief
Il Giardino di Sospeso - Riparbella Pisa
Een dag vol adrenaline in de natuur kunt u beleven in het Avonturenpark "Il Giardino Sospeso" in Riparbella. De hele dag vertoeven in het bos op het spannende acrobatische parcours in de bomen, met verschillende moeilijkheidsgraden voor alle niveaus. Lees meer over deze sportieve ervaring voor het hele gezin.

8 Agricultuur
Centro Faunistico Parco Gallorose - Cecina
Bezoek de apen, maki's, schildpadden, geiten, herten, flamingo's, papegaaien, vossen, wasberen, en alle andere gasten in het wildpark van Cecina.De agrarische boerderij is een werkend bedrijf waar men alles leert over o.a. het echte begrip agricultuur welke in en agriturismo beleefd wordt.

9 Dolfijnen
Ce.Tu.S. - Viareggio Lucca
Een dagje dolfijnen spotten op zee! De tour begint om 09:30 en duurt normaal tot 16:30 op een catamaran genaamd "KRILL" voor een max. van 9 personen vanuit de haven van Viareggio. De boottocht vindt plaats o.b.v. ervaren zeebiologen die u alles kunnen vertellen over de gheimen van de zee en het gedrag van dolfijnen in het bijzonder. Een geweldig uitje voor jong en oud!

10 Evenementen
Heel het jaar door zijn er evenementen in Toscane die geschikt zijn voor het hele gezin! Lees ze hier allemaal.


Onderstaand onze speciale selectie van kindvriendelijke accommodaties in Toscane:

  • Verblijf in een agriuturismo in de buurt van activiteiten in Massa Carrara
  • Verblijf in een agriturismo of b&b in de buurt van activiteiten in Pistoia
  • Verblijf in een vakantiewoning in de buurt van activiteiten in Lucca
  • Verblijf in een agriuturismo of villa in de buurt van activiteiten in Pisa
  • Verblijf in een agriturismo of residence in de buurt van activiteiten in Livorno
  • Verblijf in een agriuturismo in de buurt van activiteiten in Florence
  • Verblijf in een agriuturismo in de buurt van activiteiten in Grosseto
  • Verblijf in een agriuturismo of huis in de buurt van activiteiten in Arezzo
Deze blog post delen:
© 2000 - 2020 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48