Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

San Casciano Terme: Gratis wellness in Siena

Het thermale centrum van San Casciano Terme bestaat uit 42 natuurlijke bronnen, waarvan 4 helemaal gratis te bezoeken! Voor een goedkope vakantie in Italië is onze tip daarom de uitstapjes slim aan te pakken. We proberen de gratis termen in Toscane daarom alvast voor u uit!

San Casciano Terme: Gratis wellness in Siena

Wellness & sportief 

De vrij toegankelijke thermale bronnen in San Casciano dei Bagni (terme libere) liggen aan de voet van de Monte Cetona, in een oase van groen. In de bossen zijn tevens mooie wandelroutes, mountainbikeroutes en paardrijroutes te ontdekken.

Geschiedenis & gezondheid

In de Romeinse tijd waren deze 'natuurstenen baden' van 35 - 41 graden de favoriete plek van keizer Ottaviano. De bronnen worden namelijk al vanaf deze tijd beschouwd als heilzaam voor het bewegings- en ademhalingsstelsel. Het water is rijk aan calcium, magnesium, sulfaat en fluoride.  

Beste bezoekperiode gratis wellness

Veel Italianen komen in de winter, herfst en het vroege voorjaar op deze bron af, in de zomer is deze erg heet en het best in de vroege ochtend of de avond te bezoeken.

Foto & video impressie Tritt

Hoe er te komen                                                                                                      

A1 richting Grosseto/Roma - Afslag Chiusi Chianciano - Richting San Casciano dei Bagni - In het dorp rechts aanhouden tot Via della Fontaccia (zie foto) - Beneden aan dit weggetje is de parkeerplaats - Ca. 1 km het weggetje volgen naar benden (zone limitato, auto's verboden) tot het eerste bad - 200 Meter verderop bevinden zich de andere 3 baden.
GPS Coördinaten: N42.87022, E11.87659

Meer weten over warmwaterbronnen met vrije toegang, neem een kijkje op onze Beleef Toscane - Wellness pagina. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2021 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48