Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Toscane in september: 5 redenen!

Aangename temperaturen, geen massa drukte, de mooiste zonsondergangen... De belangrijkste 5 redenen om in de nazomer een vakantiehuis of agriturismo in het veelzijdige Toscane te kiezen lees je hier!

Toscane in september: 5 redenen!

1 Wijn

Toeren door het Chianti gebied om een beroemde Chianti, Vin Santo,  Brunello di Montalcino, of Vino Nobile di Montepulciano te proeven; september is dé maand voor wijnliefhebbers. In september begint namelijk traditiegetrouw de oogsttijd in Toscane. Vanaf september hangen trossen volgroeide druiven in de laatste zomerzonnestralen te wachten totdat ze geplukt worden. 

Druivenfeest
Het stadje Chiusi (bij Montepulciano) staat in de laatste week van september in het teken van druiven en wijn. Door de hele stad bieden producenten en handelaren de gelegenheid om wijnen te proeven in combinatie met diverse bijpassende gerechten. Daarnaast zijn er shows en muziek. Overnachtingstip: gemoedelijk vakantiehuis: Villa Nobile di Montepulciano

Overnachten op een wijndomein
Voor de echte wijnliefhebber is een verblijf bij Agriturismo Val d'Elsa een echte aanrader. Deze agriturismo ligt in het hart van Toscane en wordt geheel omgeven door wijn- en olijfgaarden. Het landgoed beslaat zo’n 300ha. Er worden rode wijnen geproduceerd zoals Chianti DocG Colli Fiorentini, witte wijnen, Vin Santo en diverse IGT Toscana wijnen. Vermaard zijn Le Torri’s Magliano, Vigliano en Villa San Lorenzo wijnen. Er zijn nu 10 elegante, ruime en heldere appartementen plus 3 kamers. U verblijft hier in stijl op een gastvrij  wijnlandgoed. Tegen betaling kunt u hier een leuke wijnproeverij met diner meemaken. 

‘Nederlandse wijnen’ in Toscane
Wijnlandgoed Caiarossa is eigendom van de Nederlander Eric Albada Jelgersma, die ook in Frankrijk een aantal wijndomeinen bezit. In een heerlijk rustige omgeving met een geweldig panoramisch uitzicht op de Etruskische kust wordt hier een werkelijke topwijn geproduceerd: Caiarossa. Overnachtingstip september: Casa Al Pino en Agriresidence Ortacavoli incl. gratis rondleiding bij Caia Rossa!


2. Stranden

Milde temperaturen en geen massa drukte aan de Toscaanse kust! De kust van Toscane heeft iedere strandganger wel wat te bieden. Een ontspannen of juist actieve strandvakantie in Toscane vindt men aan de Etruskische kust. Tijdens de vakantie met kids is het heerlijk toeven op een van de langzaam in zee aflopende stranden en zelfs aan speciale hondenstranden is gedacht. Bekijk de mooiste stranden van Toscane


3 Wandelen & hiken

Het Toscaanse heuvellandschap, pijnboom- en kastanjebossen, wijngaarden, middeleeuwse dorpjes, Etruskische grotten; Toscane is een waar wandelparadijs. Ieder jaar staan de Toscaanse natuurparken weer in het teken van wandelen en hiking tijdens ‘Tuscany walking Festival’. Wandelroutes zijn uitgestippeld voor verschillende type wandelaars en outdoor sport beoefenaars. Wandelingen maken is voor iedereen en niet alleen voor de geoefende wandelaars.


4 Gastronomie

De keuken van Toscane staat vooral bekend om haar eenvoud (cucina povera). Gerechten zijn simpel, maar vers en zonder al te veel opsmuk. Toscane heeft dan ook aardig wat ingrediënten van eigen bodem: verse vis uit de nabijgelegen zee, fruit, kruiden en groenten die groeien onder de Toscaanse zon, kaas, olijfolie en vlees zoals prosciutto (ham) of cinghiale (wild zwijn). In het najaar komen daar nog kastanjes, truffels en wilde paddenstoelen bij. Behalve de wat simpelere gerechten als pappa al pomodoro en ribollita zijn er ook de wat luxere zoals tagliatelle met wild zwijn en Bistecca alla Fiorentina. De Toscaanse keuken biedt voor ieder wat wils.

 


5 Kunst & Cultuur

Geen wachtrijen bij musea, culturele evenementen en kunstexposities, september is dé maand om het culturele Toscane te ontdekken. Onze speciaal geselecteerde september must see tips:

Kunstenaars als Donatello, Leonardo da Vinci en Michelangelo lieten allemaal stuk voor stuk hun sporen na in Florence en dat is tot op de dag van vandaag zichtbaar. Je struikelt hier werkelijk over de prachtige kunst en architectuur, wat de stad tot een echte bezienswaardigheid maakt. De vraag is dus niet óf je deze stad moet bezoeken, maar eerder wanneer.

 

Ook in Lucca  kan de kunst- en architectuurliefhebber zijn hart ophalen. Breng een bezoek aan de Dom of het plein en beklim vervolgens de Torre Guinigi. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook deze bezienswaardigheid mag tijdens een bezoek aan Toscane niet ontbreken op de lijst met te bezoeken plekken.

Tot slot stammen veel Toscaanse steden stammen uit de middeleeuwen en Cortona is daarin geen uitzondering. Hier kun je struinen door de smalle straatjes op zoek naar bijzondere gebouwen: het stadhuis, de kathedraal, het Palazzo Pretorio of de Fortezza Medicea di Girifalco; ze zijn allemaal even mooi. Waan je voor even in de middeleeuwen in dit bijzondere stadje.

 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044