Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Toscane in september: 5 redenen!

Aangename temperaturen, geen massa drukte, de mooiste zonsondergangen, gunstige prijzen, overwegend rustig op de wegen; allerlei redenen om een last-minute naar Italië te boeken. De belangrijkste 5 redenen om in de nazomer een vakantiehuis of agriturismo in het veelzijdige Toscane te kiezen leest u hier!

Toscane in september: 5 redenen!

1 Wijn

Toeren door het Chianti gebied om een beroemde Chianti, Vin Santo,  Brunello di Montalcino, of Vino Nobile di Montepulciano te proeven; september is dé maand voor wijnliefhebbers. In september begint namelijk traditiegetrouw de oogsttijd in Toscane. Vanaf september hangen trossen volgroeide druiven in de laatste zomerzonnestralen te wachten totdat ze geplukt worden. 

Druivenfeest
Het stadje Chiusi (bij Montepulciano) staat in de laatste week van september in het teken van druiven en wijn. Door de hele stad bieden producenten en handelaren de gelegenheid om wijnen te proeven in combinatie met diverse bijpassende gerechten. Daarnaast zijn er shows en muziek. Overnachtingstip: gemoedelijk vakantiehuis: Villa Nobile di Montepulciano

Overnachten op een wijndomein
Voor de echte wijnliefhebber is een verblijf bij Agriturismo Val d'Elsa een echte aanrader. Deze agriturismo ligt in het hart van Toscane en wordt geheel omgeven door wijn- en olijfgaarden. Het landgoed beslaat zo’n 300ha. Er worden rode wijnen geproduceerd zoals Chianti DocG Colli Fiorentini, witte wijnen, Vin Santo en diverse IGT Toscana wijnen. Vermaard zijn Le Torri’s Magliano, Vigliano en Villa San Lorenzo wijnen. Er zijn nu 10 elegante, ruime en heldere appartementen plus 3 kamers. U verblijft hier in stijl op een gastvrij  wijnlandgoed. Tegen betaling kunt u hier een leuke wijnproeverij met diner meemaken. 

‘Nederlandse wijnen’ in Toscane
Wijnlandgoed Caiarossa is eigendom van de Nederlander Eric Albada Jelgersma, die ook in Frankrijk een aantal wijndomeinen bezit. In een heerlijk rustige omgeving met een geweldig panoramisch uitzicht op de Etruskische kust wordt hier een werkelijke topwijn geproduceerd: Caiarossa. Overnachtingstip september: Casa Al Pino en Agriresidence Ortacavoli incl. gratis rondleiding bij Caia Rossa!


2. Stranden

Milde temperaturen en geen massa drukte aan de Toscaanse kust! De kust van Toscane heeft iedere strandganger wel wat te bieden. Een ontspannen of juist actieve strandvakantie in Toscane vindt men aan de Etruskische kust. Tijdens de vakantie met kids is het heerlijk toeven op een van de langzaam in zee aflopende stranden en zelfs aan speciale hondenstranden is gedacht. Bekijk de mooiste stranden van Toscane


3 Wandelen & hiken

Het Toscaanse heuvellandschap, pijnboom- en kastanjebossen, wijngaarden, middeleeuwse dorpjes, Etruskische grotten; Toscane is een waar wandelparadijs. Ook dit najaar staan de Toscaanse natuurparken weer in het teken van wandelen en hiking tijdens het Tuscany walking Festival. De meeste wandelingen vinden plaats tussem14 september en 3 november.


4 Foodfestivals

In september en oktober zijn er vele gastronomische festivals om van de heerlijke Toscaanse najaarsspecialiteiten te genieten. Vaak gaan deze foodfestivals samen met een speciaal thema. Lees alles over wijn & gastronomie in Toscane.

  • 4, 5 en 6 oktober: Boccaccesca: Een festival in Certaldo Alto (Florence) ter ere van de beroemde dichter Giovanni Boccaccio. Thema: Food & Art
  • 29 september: Druivenfeest in Impruneta (Florence) en Chieti (Siena). Thema: Food & wine

 


5 Kunst & Cultuur

Geen wachtrijen bij musea, culturele evenementen en kunstexposities, september is dé maand om het culturele Toscane te ontdekken. Onze speciaal geselecteerde september must see tips:

  • Het marmeren, mozaïeken ‘tapijt’ van de Duomo di Siena. De vloer is door veertig verschillende kunstenaars ingelegd met 56 bijbelse voorstellingen en allegorieën in verschillende kleuren marmer. Wanneer te bewonderen? Vanaf nu tot 27 oktober. Dagelijks geopend van 10.30 u tot 19.30 u en op zaterdagavond zelfs tot middernacht, een spectaculaire ervaring! Reserveer alvast uw rondleiding en voor een bezoek op zaterdagavond mail in het Engels naar: opasiena@operalaboratori.com

  • Cortona on the move: Fotografie onderweg. Cortona staat van 2 tot 29 september in het teken van fototentoonstellingen en workshops. Een waar paradijs voor de liefhebbers van fotografie!Overnachtingstip:  Casa Girasoli di Cortona in Cortona.

 


 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2020 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48