Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De D.O.C. wijnen van Elba

De productie van wijn op Elba gaat meer dan 3000 jaar terug. De Medici familie en de Lorena's beschermden de wijnteelt en Napoleon bracht nieuwe wijngaarden aan. Ondertussen zijn reeds zeven wijnen zijn bekroond met het kwaliteitslabel D.O.C., dé verdiende prijs voor een duizendjarige traditie.

De D.O.C. wijnen van Elba

Elba Bianco

Witte wijn gemaakt uit 50% Trebbiano druiven (lokaal bekend als Procanico), Ansonica druiven en Vermentino,  tot maximaal 50% gemengd. Met nog andere witte druifsoorten tot een max. van 20% gemengd. De wijn heeft een gele tot donker gele kleur, wijnachtige zachte geur en een droge smaak. Het minimale alcoholpercentage is 10°. Lekker in combinatie met visgerechten. 

 

Elba Rosso

Rode wijn gemaakt uit 60% Sangiovese druiven, gemengd met maximaal 40% rode druifsoorten of 10% witte druifsoorten. De wijn heeft een robijnrode kleur, een fruitige geur en is droog van smaak. Het minimale alcoholpercentage is 11,5°. Lekker in combinatie met vissoep en gegrild vlees. 

 

Elba Rosso Riserva

Rode wijn gemaakt uit dezelfde druiven als de "Rosso", maar is tenminste 24 maanden gerijpt, waarvan minimaal 12 in hout en 6 in flessen. De wijn heeft een intense robijnrode kleur, een intense rode vruchten en kruidige geur en een volle droge smaak. Het minimale alcoholpercentage is 12,5°. Lekker in combinatie met rollades, wild en oude kaassoorten.

 

Elba Rosato

Rosé wijn gemaakt uit dezelfde druiven als de "Rosso", alleen blijven de schillen maar voor beperkte tijd in aanraking met de wijn, waardoor niet alle kleurstof en tannine worden gebruikt. De wijn heeft een heldere, licht rode kleur, een frisse geur en droge afdronk. Het minimale alcoholpercentage is 11°. Lekker in combinatie met visvoorgerechten en groentegerechten. 

 

Elba Moscato


Dessert wijn gemaakt uit 100% Moscato druiven.  De wijn heeft een intense gele tot amberachtige kleur, een intense geur en een zoete, zachte smaak. Het minimale alcoholpercentage is 16°. Lekker bij desserts en gebak. 
 

 

 

Elba Aleatico 

Dessertwijn bestaande uit 100% Aleatico druiven. De wijn heeft een robijnrode kleur met violet reflexen, een intense geur van rode vruchtenjam en een zachte tot zoete smaak. Het minimale alcoholpercentage is 16°. Lekker bij vruchtenvlaaien en desserts op bosvruchtenbasis. 

Elba Ansonica Passito

Dessertwijn gemaakt uit Ansonica druiven.  De wijn heeft een amberachtige kleur, een intense geur en een zachte tot zoete smaak. het minimale alcoholpercentage is 15°. Lekker bij allerlei soorten nagerechten en gebak. 

Deze overheerlijke wijnen proberen? Bekijk onze accommodaties op Elba voor een ontspannen strandvakantie of juist een sportieve vakantie in combinatie met wijn en specialiteiten van het eiland.

 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044