Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Halloween in Sardinië: Su Mortu Mortu & Is Animeddas

Ben je niet tijdens Halloween op vakantie in Sardinië? Niet getreurd, kippenvel gegarandeerd wanneer je tijdens je volgende vakantie een van de volgende zogenoemde spooksteden bezoekt.

Halloween in Sardinië: Su Mortu Mortu & Is Animeddas

Halloween in Sardinië. Aan de noordzijde van het eiland staat Halloween beter bekend onder de naam Su Mortu Mortu, terwijl men Halloween in het zuiden van het eiland Is Animeddas noemt.

Ben je niet tijdens Halloween op vakantie in Sardinië? Niet getreurd, kippenvel gegarandeerd wanneer je tijdens je volgende vakantie een van de volgende zogenoemde spooksteden bezoekt.

Sardinië staat bekend om zijn prachtige prachtige stranden waar u kunt genieten van een heerlijke strandvakantie. Sardinië heeft echter meer te bieden dan een strandvakantie, actieve vakantie of een van de vele stedentrips. Wat ook niet mag ontbreken tijdens uw volgende vakantie in Sardinië is een bezoek aan de spooksteden Gairo Vecchio, Ingurtosu en Argentiera.

 

De spookstad Gairo Vecchia 

Gairo Vecchia was tot 1951 een belangrijke plaats in het binnenland van Ogliastra. In dit stadje zijn anno 2018 verschillende natuurlijke bezienswaardigheden te zien. Hevige overstromingen hebben in 1951 voor diverse aardverschuivingen gezorgd, wat de inwoners heeft doen vertrekken. De inwoners zijn veelal naar de kust vertrokken of wonen vandaag de dag in het ‘nieuwe Gairo’ een stukje verderop.

Bron:Sardegna Admaiora Media

Tijdens het Romeinse rijk was Sardinië het derde gebied, na Spanje en Groot-Brittanië, waar de mijnbouw werd gestart. In de tweede helft van de 20ste eeuw zijn veel mijnen gesloten wat ervoor heeft gezorgd dat plaatsen zoals Ingurtosu en Argentiera als spookstad achtergelaten werden door de mijnwerkers en hun familie.

Ingurtosu

Ingurtosu is in het zuidwesten van Sardinië gelegen, niet ver van de kust. Ingurtosu had een van de grootste en meest productieve mijnen van het eiland, er werd lood, zink en zilver gewonnen. De stad werd in 1968 verlaten en veranderde in een spookstad. Ingurtosu maakt deel uit van het Parco Geominarario welke in 1997 zelfs door UNESCO op de lijst van geologische parken werd gezet. De ruïnes van dit dorp zijn nog duidelijk zichtbaar en zeker een bezoekje waard. 

Bron: Wikipedia

Argentiera

Verder naar het noorden vind je net boven Alghero een andere spookstad; Argentiera. Argentiera is gelegen in een smalle vallei en heeft zijn naam te danken aan de mijnbouw, argento betekend namelijk zilver. Tot 1963 werden er diverse edelmetalen gedolven. Anno 2018 is Argentiera een verlaten dorp waar de deels gerestaureerde mijngebouwen te bezichtigen zijn. Zowel Argentiera als Ingurtosu zijn tijdens een dagtrip ideaal te combineren met een bezoekje aan de dichtbij gelegen kust. 

Bron: Wikipedia

In het binnenland van Sardinië zijn nog vele andere dorpjes te vinden die een spookstad dreigen te worden. Op zoek naar werk en toekomstmogelijkheden vertrekken steeds meer locals naar de kustregio’s of het vaste land van Italië. Hierdoor dreigen idyllische dorpjes in het binnenland van Sardinië leeg te lopen. Ollolai dreigde een van deze dorpjes te worden. Daar kwam verandering in toen de burgemeester besloot om leegstaande huizen en panden te koop te zetten voor slechts €1,-. Met deze maatregel probeert de burgemeester het dorp weer populair te maken, en met succes! Want wie kent het Italiaanse dorp Ollolai nu niet?

Ondanks dat Ollolai geen spookstad is geworden, is het dorp zeker een bezoekje waard.

Wie weet vindt jij er wel jouw droomhuis voor €1,-.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044