Italiaanse trend: 'Streetfood'
Wat is ‘streetfood’?
Een bijzondere mix van traditionele gerechten met een moderne twist en het bij elkaar komen in het moderne straatbeeld. Streetfood in Nederland, wie kent het niet. Een Italiaanse ijskar, een hotdogkraam, een frietkraam noem maar op. Het nieuwe streetfood is onbekender en maakt zijn opkomst zowel in Nederland als in Italië. De gerechten zijn van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs en worden in bijzondere kraampjes als bakfietsen en vespakarretjes gepresenteerd. Vers klaargemaakt voor je neus en smikkelen maar! Het directe contact tussen de kok en de consument en de gezelligheid met elkaar is van groot belang. Kortom, geniet van het eten en het samenzijn in de buitenlucht!
Kookcursus en wijnles tijdens het festival
- Cursus cake design
- Cursus pasta maken
- Cursus Toscaans bier brouwen
- Olijfolielessen
- Champagne & wijnlessen
Streetfood mercato tijdens het festival
Dankzij de vereniging van de Italiaanse ‘streetfood’ zijn er verschillende kraampjes waar de opwindende smaken van het ‘streetfood’ concept allemaal te proeven zijn. Heerlijk op een bankje in de zon genieten we o.a. van:
- De beste Toscaanse biersoorten proeven en meenemen als souvenir!
- Het beroemde, handgemaakte ijs (bocconcini) van gelateria DAI-DAI proeven. Bereid met: verse room en verse melk uit de melkfabriek, eerste klas eigeel, suiker, meel en cacaopoeder.
- Lokale wijncantina’s binnen handbereik voor een weekend. Met de zilte zeegeur op de achtergrond is het proeven van de witte en rode wijnen uit de directe omgeving een genietmomentje.
- Accessoires die zowel chique als economisch aantrekkelijk zijn. Een bijzonder diner verdient immers een net zo bijzondere presentatie.
Website Foodies Festival Castiglioncello