Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

L’Isola delle Storie, één van de belangrijkste festivals op Sardinië

In een land verscholen in de bossen en meren van Barbagia, ver weg van het alledaagse leven vindt één van de belangrijkste festivals plaats op Sardinië. Het is een belangrijk feest van nationale en literaire bodem: L’Isola delle Storie. Het festival vindt plaats in Gavoi, het land van de sprookjes in het hart van Gennargentu.

L’Isola delle Storie, één van de belangrijkste festivals op Sardinië

n een land verscholen in de bossen en meren van Barbagia, ver weg van het alledaagse leven vindt één van de belangrijkste festivals plaats op Sardinië.  Het is een belangrijk feest van nationale en literaire bodem: L’Isola delle Storie. Het festival vindt plaats in Gavoi, het land van de sprookjes in het hart van Gennargentu. Hier komen al 14 jaar bekende schrijvers vandaan uit de wereld van literatuur, muziek en entertainment. Het evenement begint op 29 juni met een theatrale rock show, gebaseerd op het boek van Nessuna Voce dentro. Berlino Millenovecentottantuno opent dit jaar het festival en in de daaropvolgende dagen tot 2 juli ontmoeten de schrijvers, journalisten en literaire critici elkaar in de gezellige tuinen, pleinen en straten van het kleine bergdorpje. Een aantal belangrijke internationale gasten zijn op het evenement aanwezig.

  • Antoni Libera is een Poolse schrijver en criticus, heeft de roman La toccata in do maggiore geschreven.
  • Erling Kagge is een Noorse schrijver die het boek il Silenzio heeft geschreven.
  • Serge Latouche is een Franse econoom en filosoof, staat bekend om zijn economische antropologe werken.
  • Andreas Gruber, een Weense schrijver won twee keer de German Phantastic Prize en de Vincent Prize.
  • Jana Be%u0148ová, Slowaakse dichter en schrijver, auteur van de Hyena Café roman, won in 2012 de europese prijs voor de literatuur.
  • Liliana Nechita, heeft het boek Ciliegie Amare geschreven.

Achtergrond

Het festival is geboren uit een idee van 5 schrijvers uit Cagliari die naast heel liefde voor literatuur ook nieuwsgierige toeristen zijn die alles van Sardinië wilden ontdekken. Het festival is mede bedoeld om de gemeenschappen dichter bij elkaar te brengen. In Gavoi is er ook ruimte voor ontspanning, een wandeling maken langs de smalle straten van het dorp, langs stenen huizen met bloemrijke balkons, je waant je in een sprookjesachtig Sardinië!

Tijdens het evenement heeft iedereen de mogelijkheid om actief mee te doen, vragen te stellen aan de schrijvers, ideeën uit te wisselen, tentoonstellingen te bezoeken en om samen met de auteurs deel te nemen aan een proeverij van de Sardijnse likeur il mirto.  Ook aan de kinderen is er gedacht; er is een speciale zaal ingericht door Teresa Porcella met de Scioglilibro vereniging met een volledig programma van activiteiten.

Tips

Als je nog niet eerder op dit evenement bent geweest is het handig om je er van tevoren op voor te bereiden. Doe bijvoorbeeld comfortabele wandelschoenen aan want er zal heel wat afgelopen worden tussen de pleinen en straten van dit historische dorpje op Sardinië. Het is ook verstandig om vooraf een tafeltje bij je favoriete restaurant te reserveren (proef de typisch Sardijnse lekkernij: barbaricine!). Vergeet ’s avonds niet een jasje mee te nemen, het kan in de bergen ’s avonds fris worden. Op het evenement staan de vrijwilligers verder voor je klaat om alle informatie te geven die je nodig hebt. Rest ons niet meer dan je alvast veel (lees) plezier te wensen!  

Wil je dit festival bijwonen maar heb je nog geen accommodatie geboekt? Tritt biedt 3 accommodatie’s aan in de provincie Nuoro. Osalla Beach Residence, Residence Sos Rilinos en Villa Liberotto. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer  (+31) 0180 76 91 35! 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044