Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

The Passion op z'n Italiaans in Grassina

Naast Scoppio del Carro in Florence kent Toscane nog een bijzonder paasevenement: de paasprocessie van Grassina. Het wordt gezien als een van de hoogtepunten van het voorjaar.

The Passion op z'n Italiaans in Grassina

Op slechts 15 minuten rijden van Florence vindt ieder jaar op Goede Vrijdag een bijzondere processie plaats. Inwoners van Grassina (gemeente Bagno a Ripoli) kleden zich op deze dag in traditionele kostuums, om zo verhalen uit het nieuwe testament uit te beelden. Dat doen ze al sinds de 17e eeuw, met slechts een onderbreking tijdens de Tweede Wereldoorlog en na de overstroming van de stad Florence in 1966.

Spektakel
Zeventien jaar later besloot een groep vrijwilligers de draad weer op te pakken en er een groots spektakel van te maken. Het dorp is maandenlang bezig met de voorbereidingen, zoals het maken van kostuums en decors. De circa 500 figuranten beginnen hun spel rond de klok van 21.00 uur, wat gratis te bewonderen is in de straten van Grassina. Gelijktijdig wordt ook een toneelstuk over het lijden van Christus opgevoerd, waarvoor wel een toegangsbewijs nodig is. Prijzen beginnen daarvoor bij 3 euro.

         

De processie en het toneelstuk vinden dit jaar plaats op vrijdag 14 april. Naast de processie heeft Grassina de bezoeker trouwens nog veel meer te bieden: onder andere de San Michele Arcangelo-kerk en het standbeeld ter ere van de wasvrouw zijn zeker een bezoekje waard. Het iets grotere Bagno a Ripoli heeft nog veel meer bijzondere kerken en daarnaast ook talloze bijzondere historische villa’s.

Meer informatie op de website van Grassina

Tritt - Case in Toscana biedt in Bagno a Ripoli een Italiaanse borgo uit de 16e eeuw aan, midden in de heuvels bij Florence. Dit is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de paasprocessie. Meer weten? Stuur ons een mailtje via italie@tritt.nl 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044