Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Wine & Bike: Een gastronomische tocht door de glooiende heuvels van Toscane!

Een mountainbiketocht door hartje Toscane met als afsluiter een wijnproeverij! Proosten jullie mee op deze sportieve belevenis?

Wine & Bike: Een gastronomische tocht door de glooiende heuvels van Toscane!

Toscane - Montaione: Klaar voor de start

Toscane MountainbikenWe starten in Montaione, een heuveldorpje in het groene hart van Toscane, in de regio Florence. Onze lokale gids Filippo van Ibike weet de beste mountainbike routes in zowel de regio van Montaione als het Chiantigebied. Het niveau wordt aangepast aan de groep, welke vandaag gemiddeld is. We  zullen vandaag over 25 kilometer verharde en onverharde wegen crossen met onderweg een aantal culturele stops en als afsluiter een wijnproeverij.

Toscane mountainbiken in Montaione

Onderweg maken we schitterende panorama stops en twee bijzondere culturele stops. Al mountainbikend door een prachtig bos doemt voor ons een schattig kerkje genaamd ‘Santuario della Pietrina’ op. Een heiligdom met binnen een bijzonder schilderij genaamd ‘Maria met kind’ van Bartolo di Fredi, waarvan het origineel zich in Volterra bevindt. Volgens de legende zorgde dit schilderij in zijn tijd voor helende wonderen. Om het heiligdom heen staan de overblijfselen van een kasteel uit de 14e eeuw en een in een grot geknutselde kerststal die het hele jaar door te bewonderen is.

Toscane San Vivaldo, het Jeruzalem van Toscane

We trappen nog even door voordat we bij de volgende culturele stop aankomen. Deze laatste rustpauze combineren we met het pelgrimsoord San Vivaldo. Dit klooster middenin de hoge bossen wordt ook wel het Jeruzalem van Toscane genoemd.

Toscane, mountainbiken rond Montaione

Tot slot: De welverdiende wijnproeverij in hartje Toscane

Voordat we genieten van onder andere de lokale Vigna Olmo wijn met Toscaanse specialiteiten als salami, prosciutto en kazen, krijgen we een rondleiding over het landgoed en door de wijnkelder van de familie Tognetti. De familie maakt al generaties lang kwaliteitswijnen uit de regio Montaione, Chianti en de zuidelijke Maremma. Podere Tognetti biedt zowel eenvoudige als uitgebreide proeverijen aan. Mail ons of mail direct met Stefania op info@tognetti.eu.

Toscane wijnproeverij


Mountainbiken in Toscane

Is een mountainbike vakantie in Italië ook iets voor jou? Deze vrij eenvoudige tocht van 25 kilometer is slechts een voorproefje van de mogelijkheden die Toscane biedt voor een fietsvakantie. Voor het reserveren van een mountainbiketocht in de Val d'Elsa vallei of het Chianti gebied mail ons (italie@tritt.nl) of zoek direct contact met Filippo van Ibike.

Meer weten over fietsen en mountainbiken in het hart van Italië? 
Kijk op onze pagina: fietsvakanties en mountainbikevakanties in Toscane. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044