Pasta, per favore!  -  Over een Toscaanse pastamaker....

Pasta, per favore! - Over een Toscaanse pastamaker....

De Toscanen worden ook wel boneneters genoemd. Toch beperken ze zich allang niet meer tot bonen alleen, want sinds 1926 heeft Toscane een eigen pastaproducent: Martelli.

> lees verder
Vin Santo: Toscaanse kerstwijn bij uitstek

Vin Santo: Toscaanse kerstwijn bij uitstek

Een glaasje Vin Santo met wat cantuccini zijn de typische afsluiting voor een Toscaans kerstdiner. Maar hoe komt de wijn eigenlijk aan z'n naam? En waarom is ie zo geliefd tijdens de feestdagen?

> lees verder
Cin cin! WineTown 17&18 mei: tweedaags wijnfestival in Florence

Cin cin! WineTown 17&18 mei: tweedaags wijnfestival in Florence

Chianti, Brunello di Montalcino, Lambrusco. Stuk voor stuk bekende Italiaanse wijnen, die ondanks hun diversiteit een ding gemeen hebben: ze worden allemaal gemaakt van de sangiovesedruif. Dit is een van de oudste Italiaanse druivensoorten en hij vindt zijn oorsprong in Toscane. Niet verwonderlijk dus dat de druif centraal staat tijdens een tweedaags wijnfestival in Florence: WineTown.

> lees verder
1 2