Steeds meer Nederlanders brengen hun vakantie in een agriturismo door, maar waarom eigenlijk?
> lees verderNaast de prachtige natuur en de vele cultuurschatten staat Toscane ook bekend om haar verfijnde gastronomie. Natuurlijk begeleid door een heerlijke wijn. Een kijkje in de keuken van Toscane.
> lees verderNiet alleen bij het vinden van een passende accommodatie helpen wij graag. Wij willen je ook inspireren met tips voor tijdens je vakantie! In deze blog stellen we vier activiteiten voor waarbij rust en ruimte centraal staan. Ben jij benieuwd naar welke activiteiten dit zijn? Lees dan snel verder.
> lees verderVandaag geven we je een kijkje achter de schermen bij een wijnboerderij en nemen je mee naar de Familie Panconesi, eigenaar van Poggio Montespertoli.
> lees verderBen je op zoek naar een geschikt vakantieadres in Toscane voor deze zomer maar heb je geen zin of mogelijkheden om hier je hele vakantiebudget aan uit te geven, lees dan ons blog met 5 tips voor schappelijk geprijsde vakantiewoningen in Toscane.
> lees verderVolop genieten van de Toscaanse keuken bij Agriturismo Tonnaia in Lari bij Pisa, er wordt namelijk heerlijk gekookt door Serena en haar moeder. Je kunt echter bij deze gastvrije dames ook zelf wat ’kneepjes’ van de Toscaanse keuken leren want ze geven hun kennis graag door via kookcursussen en workshops. Lees de belevenissen van Eva en haar vriendinnen.
> lees verderOlijfolie is heel erg gezond. Tijd dus om rechtstreeks uit het land van de olijfolie, Italië, wat meer te weten te komen over dit eeuwen oude product. In 2 blogs vertellen we u er meer over.
> lees verderIn september begint traditiegetrouw de oogsttijd in Italië. Vanaf september hangen trossen volgroeide druiven in de laatste zomerzonnestralen te wachten totdat ze geplukt worden. Begin november is het de beurt aan de olijven. Rondom de oogst worden tal van festiviteiten georganiseerd in Toscane.
> lees verderIn 1985 besloot de familie Frescobaldi, een gerenomeerde wijn- en olijfolieproducent, om de handen ineen te slaan met andere speciaal geselecteerde Toscaanse olijfolieproducenten uit de buurt van Florence. Onder de naam Laudemio brengt het consortium sinds die tijd luxe olijfolie op de markt.
> lees verderDe Toscanen worden ook wel boneneters genoemd. Toch beperken ze zich allang niet meer tot bonen alleen, want sinds 1926 heeft Toscane een eigen pastaproducent: Martelli.
> lees verder