Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Ecotoerisme, Slow toerisme & Duurzaam toerisme

'Slow toerisme', 'eco toerisme', 'duurzaam toerisme', wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Onderstaand zetten we de verschillen en overeenkomsten op een rij. Deze vormen van toerisme gaan in ieder geval prima samen als ze goed worden uitgevoerd en dragen bij aan een hoge belevingswaarde van de vakantie.

Ecotoerisme, Slow toerisme & Duurzaam toerisme

Slow toerisme
'Slow toerisme' is inmiddels een bekend fenomeen in o.a. België. In Nederland wordt deze toeristenvorm minder beschreven en praten we eerder over eco, bio en duurzaam toerisme. Slow toerisme legt de focus op 'het lokale leven'. Het gaat hier om de belevenis. Men proeft lokale producten, beleeft de authenticiteit van de bestemming en waardeert de hoge kwaliteit van leven. Ook is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van slow toerisme. Vandaag de dag wil de vakantieganger zich als het ware laten onderdompelen in hun reisbestemming en leven op het ritme van de lokale bevolking. Men wil als het ware één worden met de natuur en de cultuur. Een voorbeeld hiervan is de druivenpluk beleven in Toscane. Onze reizigers willen het echte Toscaanse landleven ervaren. Met de slogan ‘Tritt - beleef Toscane op z’n best’ dragen we het slow toerisme daarom ook een warm hart toe.

Ecotoerisme
‘Ecotoerisme’ heeft de natuur als onderwerp. De natuur behouden door er een economische waarde aan te geven. Ecotoerisme is als het ware kleinschalig toerisme in de natuur, de tegenhanger van het massatoerisme. Een vorm van toerisme om de natuur in zijn originele staat te behouden. Ecotoerisme is een tak van het duurzaam toerisme welke we als laatste toelichten. In Toscane zijn er vele mogelijkheden om als vakantieganger bij te dragen aan het beleven van Toscane op een ecologische wijze:

Duurzaam toerisme
'Duurzaam toerisme' legt de focus op het behoud van natuur & milieu, cultuur en de lokale bevolking. Dit begrip is een stuk ruimer dan ecotoerisme waarbij de focus ligt op de natuur. Een ander verschil met ecotoerisme is dat duurzaam toerisme zowel van toepassing op massatoerisme als kleinschalig toerisme kan zijn. Duurzaam toerisme omvat de drie P's: People Planet Profit. De vakantieganger en de vakantiebestemming profiteren op een positieve manier van elkaar.

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044