Culinair Toscane: Bistecca alla Fiorentina

Culinair Toscane: Bistecca alla Fiorentina

De Bistecca alla Fiorentina is de Florentijnse variant van biefstuk. Hiervoor wordt de zogeheten T-bone steak gebruikt. Het is een van de bekendste gerechten van Toscane, met een interessante geschiedenis

> lees verder
In bici! Op de fiets langs de Sentiero della Bonifica

In bici! Op de fiets langs de Sentiero della Bonifica

Voorzieningen voor fietsers zijn in Italië een stuk schaarser dan in Nederland. Toch is er één duidelijke uitzondering: de Sentiero della Bonifica, een fietspad door de Val di Chiana.

> lees verder
Cin cin! WineTown 17&18 mei: tweedaags wijnfestival in Florence

Cin cin! WineTown 17&18 mei: tweedaags wijnfestival in Florence

Chianti, Brunello di Montalcino, Lambrusco. Stuk voor stuk bekende Italiaanse wijnen, die ondanks hun diversiteit een ding gemeen hebben: ze worden allemaal gemaakt van de sangiovesedruif. Dit is een van de oudste Italiaanse druivensoorten en hij vindt zijn oorsprong in Toscane. Niet verwonderlijk dus dat de druif centraal staat tijdens een tweedaags wijnfestival in Florence: WineTown.

> lees verder
Vis eten op Sardinië

Vis eten op Sardinië

U hoeft niet altijd zelf uw vis te vangen om te genieten van de heerlijke vismaaltijden op Sardinië.

> lees verder
Mangiare! - kooklessen uit de Italiaanse keuken

Mangiare! - kooklessen uit de Italiaanse keuken

De geheimen uit de keuken van Giancarlo en Katie Caldesi in een fantastisch boek: Mangiare!

> lees verder
1 2 3 4 5 6 7 8 9