Toscaans koken in Pisa

Toscaans koken in Pisa

Volop genieten van de Toscaanse keuken bij Agriturismo Tonnaia in Lari bij Pisa, er wordt namelijk heerlijk gekookt door Serena en haar moeder. Je kunt echter bij deze gastvrije dames ook zelf wat ’kneepjes’ van de Toscaanse keuken leren want ze geven hun kennis graag door via kookcursussen en workshops. Lees de belevenissen van Eva en haar vriendinnen.

> lees verder
Wat weet u eigenlijk over olijven en olijfolie? (deel 1)

Wat weet u eigenlijk over olijven en olijfolie? (deel 1)

Olijfolie is heel erg gezond. Tijd dus om rechtstreeks uit het land van de olijfolie, Italië, wat meer te weten te komen over dit eeuwen oude product. In 2 blogs vertellen we u er meer over.

> lees verder
Uve e olive: Oogsttijd in Toscane

Uve e olive: Oogsttijd in Toscane

In september begint traditiegetrouw de oogsttijd in Italië. Vanaf september hangen trossen volgroeide druiven in de laatste zomerzonnestralen te wachten totdat ze geplukt worden. Begin november is het de beurt aan de olijven. Rondom de oogst worden tal van festiviteiten georganiseerd in Toscane.

> lees verder
Toscaanse specialiteit: Laudemio olijfolie

Toscaanse specialiteit: Laudemio olijfolie

In 1985 besloot de familie Frescobaldi, een gerenomeerde wijn- en olijfolieproducent, om de handen ineen te slaan met andere speciaal geselecteerde Toscaanse olijfolieproducenten uit de buurt van Florence. Onder de naam Laudemio brengt het consortium sinds die tijd luxe olijfolie op de markt.

> lees verder
Forza Arancioni, Forza Azzurri!

Forza Arancioni, Forza Azzurri!

Nederland is vol van Oranje en kleurt Oranje. Nu houden wij van Tritt ook erg van Oranje, we hebben niet voor niets een oranje kleurtje op onze website.... Maar aangezien we elke dag bezig zijn met Toscane, Italië en een passie hebben voor de streek en het land, kunnen we enige gevoelens van sympathie voor Gli Azzurri natuurlijk niet onderdrukken. Het zou zo maar kunnen dat we een finale Nederland - Italië krijgen. In dat geval kan er toch echt maar 1 winnaar zijn voor ons en dat is natuurlijk Oranje!

> lees verder
Pasta, per favore!  -  Over een Toscaanse pastamaker....

Pasta, per favore! - Over een Toscaanse pastamaker....

De Toscanen worden ook wel boneneters genoemd. Toch beperken ze zich allang niet meer tot bonen alleen, want sinds 1926 heeft Toscane een eigen pastaproducent: Martelli.

> lees verder
Vin Santo: Toscaanse kerstwijn bij uitstek

Vin Santo: Toscaanse kerstwijn bij uitstek

Een glaasje Vin Santo met wat cantuccini zijn de typische afsluiting voor een Toscaans kerstdiner. Maar hoe komt de wijn eigenlijk aan z'n naam? En waarom is ie zo geliefd tijdens de feestdagen?

> lees verder
Cin cin! WineTown 17&18 mei: tweedaags wijnfestival in Florence

Cin cin! WineTown 17&18 mei: tweedaags wijnfestival in Florence

Chianti, Brunello di Montalcino, Lambrusco. Stuk voor stuk bekende Italiaanse wijnen, die ondanks hun diversiteit een ding gemeen hebben: ze worden allemaal gemaakt van de sangiovesedruif. Dit is een van de oudste Italiaanse druivensoorten en hij vindt zijn oorsprong in Toscane. Niet verwonderlijk dus dat de druif centraal staat tijdens een tweedaags wijnfestival in Florence: WineTown.

> lees verder
1