Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Carnaval in Viareggio: praalwagens met humor

Hoewel Venetië graag schermt met haar reputatie rond carnaval, heeft Viareggio - de bekende badplaats in de provincie Lucca - ook een naam hoog te houden op dit gebied. De kleurrijk versierde wagens die de spot drijven met alles en iedereen trekken ieder jaar meer bekijks.

Carnaval in Viareggio: praalwagens met humor

Eind negentiende eeuw bedacht een groepje jongeren dat het carnaval in hun stad resoluut anders moest. Een optocht moest er komen, liefst met opvallende wagens. En zo geschiedde. Hoewel de wagens in het begin nog enigszins bescheiden waren, hebben ze inmiddels reusachtige proporties aangenomen. De kleurrijke creaties beelden vaak politici uit, waar eens flink de spot mee wordt gedreven.

Symbool 
Naast politici is ook Burlamacco een vast onderdeel van de parade. De clown is uitgegroeid tot hét symbool van het carnaval in Viareggio en werd in de jaren ’30 bedacht door kunstenaar Umberto Bonetti. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan.

Hoewel het Nederlandse carnaval tijdens vier opeenvolgende dagen wordt gevierd, spreidt Viareggio het uit over een hele maand. Dit jaar wordt het carnaval geopend met een parade op zondag 4 februari, waarna er op 14, 21, 28 februari opnieuw optochten zijn. Het carnaval wordt afgesloten met een slotparade op zaterdag 5 maart.

Great Gatsby
Naast de diverse parades zijn er de hele maand, met name in de weekenden, vele andere activiteiten die geheel in het teken staan van carnaval. Een avond in het teken van de film “The Great Gatsby” en een speciale flashmob vormen slechts een kleine greep uit het enorme aanbod. 

Het carnaval van Viareggio van dichtbij meemaken? Wij adviseren u graag bij het op maat samenstellen van een reis in het teken van dit feest. Bekijk het gehele carnavalsprogramma van Viareggio via de website.

 

 

 

             

                

Deze blog post delen:
© 2000 - 2020 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48