De Toscaanse voorjaarszon, de gunstige prijzen en een vrij rustige periode om Toscane te ontdekken. De meivakantie wordt steeds populairder om het echte Toscane te beleven.
> lees verderEnotrekking, een nieuwe trend en leuk om te doen tijdens je Italië vakantie in Toscane - maar wat houdt het precies in? Eno(gastronomie): Traditionele smaken van lokale producten. Trekking: hiken, een sportieve wandeling met voldoende wijnproeverij-stops!
> lees verderDe feestdagen zijn weer in aantocht en dat betekent ook in Italië dat er weer her en der kerstmarkten opduiken. Maar welke zijn het leukste? Wij zetten tien kerstmarkten op een rijtje, in zowel de grote steden als in minder bekende plaatsen van Toscane.
> lees verderDe Ponte Vecchio, wat oude brug betekent, is altijd het symbool van Florence geweest. De 14e -eeuwse brug is bijzonder fotogeniek en heeft om die reden grote aantrekkingskracht op de toeristen. Maar niet alleen daarom.
> lees verderFunghi porcini (eekhoorntjesbrood) en zucca (pompoen): ze horen allebei bij de smakelijke najaarsgerechten van Toscane. Maar het lijstje is niet compleet zonder de tartufo bianco, oftewel de witte truffel.
> lees verderHet van oorsprong Angelsaksische Halloween begint langzaam door te dringen tot Italië, waarbij het nog voornamelijk een feest voor kinderen en jongvolwassenen is. De dagen erna, Allerheiligen en Allerzielen, zijn bovendien feestdagen waarop Italianen er zelf ook op uit trekken. In Florence zijn er tijdens Halloween (op 31 oktober) diverse activiteiten voor wie een weekend wil griezelen.
> lees verderJe zou er zo aan voorbij lopen, zo onbetekenend is het deurtje. Erachter vind je een van de meest levendige en authentieke Florentijnse trattoria's. Hij ligt in de wijk San Lorenzo en is al jaren een van mijn favoriete restaurantjes in de stad. Florentijnen en toeristen zitten schouder aan schouder aan de tafeltjes met marmeren blad die dateren uit de zestiger jaren.
> lees verderDe Dom in Florence is een van de grootste kerken van de christelijke wereld. Aan de buitenkant is de kerk geheel met marmeren platen en beelden gedecoreerd. Er zijn boekdelen over de Dom geschreven, maar de leukste anekdotes staan daar niet in. Zoals het verhaal van de arme Anselmo.
> lees verderIn september begint traditiegetrouw de oogsttijd in Italië. Vanaf september hangen trossen volgroeide druiven in de laatste zomerzonnestralen te wachten totdat ze geplukt worden. Begin november is het de beurt aan de olijven. Rondom de oogst worden tal van festiviteiten georganiseerd in Toscane.
> lees verderPasta, tomaten en olijfolie zijn hoofdbestanddelen in de Toscaanse keuken. Maar er gaat geen maaltijd voorbij zonder daarbij ook brood te serveren. Toscane kent dan ook tal van eigen soorten brood.
> lees verder