In normale tijden is Pasen een prima tijd om een bezoek te brengen aan Italië. Iedere stad en streek heeft namelijk zijn eigen paastradities, die leuk zijn om mee te beleven. In ons blog vertellen we over een aantal Italiaanse gebruiken en tradities tijdens Pasen en geven we een recept om zelf een Colomba di Pasqua taart te maken.
> lees verderTruffels alleen in het najaar? Truffels zoeken en truffels proeven in het voorjaar! In Toscane staat de streek rond San Miniato bekend om zijn truffels. Cigoli (San Miniato) staat elk jaar in maart in het teken van de witte truffel tijdens in 2016 (19/20 maart), alweer de 18e editie van de 'Mostra Mercato del Tartufo Marzuolo.'
> lees verderWie Italiaanse paardenraces zegt, denkt wellicht het eerst aan de palio van Siena. Toch is dat jammer, want de palio van Buti is ook zeker de moeite waard.
> lees verderNatuurlijk kun je thuis voor de televisie het nieuwe jaar inluiden met een schaal oliebollen en een glaasje champagne. Maar het nieuwe jaar in gaan in een van de vele bijzondere plaatsen die Toscane rijk is, is wellicht een nog veel beter idee. Een aantal suggesties voor plekken die de moeite waard zijn voor het vieren van de jaarwisseling.
> lees verderDe Toscaanse voorjaarszon, de gunstige prijzen en een vrij rustige periode om Toscane te ontdekken. De meivakantie wordt steeds populairder om het echte Toscane te beleven.
> lees verderEnotrekking, een nieuwe trend en leuk om te doen tijdens je Italië vakantie in Toscane - maar wat houdt het precies in? Eno(gastronomie): Traditionele smaken van lokale producten. Trekking: hiken, een sportieve wandeling met voldoende wijnproeverij-stops!
> lees verderDe feestdagen zijn weer in aantocht en dat betekent ook in Italië dat er weer her en der kerstmarkten opduiken. Maar welke zijn het leukste? Wij zetten tien kerstmarkten op een rijtje, in zowel de grote steden als in minder bekende plaatsen van Toscane.
> lees verderDe Ponte Vecchio, wat oude brug betekent, is altijd het symbool van Florence geweest. De 14e -eeuwse brug is bijzonder fotogeniek en heeft om die reden grote aantrekkingskracht op de toeristen. Maar niet alleen daarom.
> lees verderFunghi porcini (eekhoorntjesbrood) en zucca (pompoen): ze horen allebei bij de smakelijke najaarsgerechten van Toscane. Maar het lijstje is niet compleet zonder de tartufo bianco, oftewel de witte truffel.
> lees verderHet van oorsprong Angelsaksische Halloween begint langzaam door te dringen tot Italië, waarbij het nog voornamelijk een feest voor kinderen en jongvolwassenen is. De dagen erna, Allerheiligen en Allerzielen, zijn bovendien feestdagen waarop Italianen er zelf ook op uit trekken. In Florence zijn er tijdens Halloween (op 31 oktober) diverse activiteiten voor wie een weekend wil griezelen.
> lees verder