Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Het beroemde La Giostra del Saracino.

Evenementen in Arezzo zijn altijd bijzonder om mee te maken. Maar dit evenement is wel heel beroemd en trekt enorm veel toeristen.
Bent u benieuwd waar het over gaat? Lees dan snel verder!

Het beroemde La Giostra del Saracino.

In Arezzo zijn er diverse evenementen zoals: Luminara, Calcio Storico Fiorentio en Palio di Siena. Maar een heel bijzonder evenement is La Giostra del Saracino.
Dit is een soort paarden race waarin het doel is dat de ruiter met een speer de  Buratto( een draaiende robot, deze  imiteert de koning van Brits-Indië) met een enorme klap te raken. De ruiter te paard heeft een houten speer van 3,55 meter lang en 4,2 kg vast en deze moet tegen de metalen marionet komen en in het juiste vakje geraakt worden.  Er zijn 10 verschillende vakjes met iedere een andere puntentelling. Raak je het vakje met de hoogste punten dan win je. Uiteindelijk kun je 14 punten winnen. Maar dit alles moet volbracht worden zonder geraakt te worden door de dorsvegel. De dorsvegel zijn ballen van hout en lood bekleed met leder en deze worden ondergedompeld in donkere poeder.  Als de ruiter hierdoor geraakt word krijgt hij of zij weer 2 punten aftrek.
Arezzo kende in die tijd 4 districten (Porta Crucifera, Porta Sant’Andrea, Porta del foro en Porta Burgi) en steeds vertegenwoordigen een paar ridders een van die vier districten. Hun supporters bezetten elk een kant het van het plein.  Uiteindelijk ontvangt de winnaar een gouden lans.

Dit evenement behoort tot een van de oude tradities.  De Giostra del  Saracino is een van de belangrijkste re-enactment van de stad Arezzo. Dit  bruisend evenement vind 2 x per jaar plaats. Op de tweede zaterdag van juni ’s nachts en de eerste zondag van september . Dit steekspel trekt duizenden bezoekers en is een waar spektakel.  Op die dag word er ook een historische optocht gelopen. Honderden mensen komen in middeleeuwse kostuums naar de stad en tientallen paarden worden opgedoft voor deze optocht. Overal om u heen hoort u het geluid van trompetters en ziet u enorm veel gekleurde vlaggen. De processie zorgt ervoor dat de stad weer even terug in de middeleeuwse tijd gaat. Het is voor de toeristen een waar spektakel met een unieke sfeer en gezelligheid.  Dit evenement is zeker een aanrader om te bezoeken!

Om u een beter beeld te geven volgen hieronder een paar foto's:

De ruiters staan klaar om te gaan.

 

 

 

 

Ruiter probeert de metalen miarionet te raken met zijn speer.

 

 

 

 

 

 

De feestelijke optocht met muziek.

 

 

 

 

 

 

Het spekatakel met vlaggen.

 

 

 

 

 

 

 

Al het juigende publiek. Iedereen per district verdeel en met de bijhorende  kleuren.

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen verkleed op middeleeuwse wijze. Wat een prachtig gezicht is dit!

 

 

 

 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2020 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48