In naam van Puccini - Operafestival in Toscane

Het plaatsje Torre del Lago (bij Viareggio) is in juli en augustus jaarlijks het toneel voor het Festival Puccini. De opera-voordrachten van de grootmeester trekken ruim 40.000 bezoekers naar het openluchttheater van het stadje. Het festival kent een lange geschiedenis.

In naam van Puccini - Operafestival in Toscane

Componist Giacomo Puccini werd geboren en getogen in het Toscaanse Lucca. Iedere zomer houden de Italianen een festival in zijn naam, op een steenworp afstand van de geboorteplaats van de muziekvirtuoos.

Het plaatsje Torre del Lago (bij Viareggio) is in juli en augustus jaarlijks het toneel voor het Festival Puccini. De opera-voordrachten van de grootmeester trekken ruim 40.000 bezoekers naar het openluchttheater van het stadje. Het festival kent een lange geschiedenis.

 

In de buitenlucht

Een grote wens van Puccini was dat zijn opera’s een keer zouden worden opgevoerd  aan het meer. Enkele jaren na zijn overlijden ging die wens in vervulling toen in 1930 zijn opera La Bohème daar te zien was. Dat was het begin van Festival Puccini.

 

Jubileum

Acht jaar na de eerste editie van festival kreeg ook het meer de naam van Puccini. In de loop der jaren zijn al heel wat van zijn opera’s de revue gepasseerd, opgevoerd door grote sterren uit de Italiaanse opera. Het festival beleeft dit jaar een klein jubileum aangezien het de zestigste editie is.

 

Programma

Deze editie staan er vier opera’s op het programma: Madama Butterfly, Il Trittico, La Bohème en Turandot. Deze zijn verspreid over de maanden juli en augustus te zien, te weten 25 en 26 juli en 1-3, 7-10, 14-17, 21-24 en 29-30 augustus. Kaarten zijn bij het theater zelf te koop of Online. Meer informatie over het programma is te vinden op de website van het festival

 

Opera in Toscane

Tritt biedt vele accommodaties aan die uitermate geschikt zijn voor wie van plan is het Festival Puccini te bezoeken. Een bezoek aan het festival is bijvoorbeeld goed te combineren met een verblijf in Casa Anna in Lucca. Op onze website vindt u uitgebreide informatie over Lucca en omgeving en alle informatie over beschikbare accommodaties in de provincie Lucca. Neemt u gerust contact op bij vragen of als u een persoonlijk advies wenst. Wij adviseren u graag.

Ontvang nu gratis de dagtrip met alle bezienswaardigheden van Lucca!
Deze blog post delen:
© 2000 - 2019 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48